Zip line “Pazi medo”

U srcu Like nalazi se najduži zip line-a „Pazi medo“ koji je otvoren u sklopu Sportsko rekreacijskog centra Bijeli vrh u Općini Vrhovine, a nedaleko od Plitvičkih jezera.

Prilikom vožnje čeličnim užetom moguće je postići brzinu od 120 km/h u ležećem položaju.Fantastično putovanje zrakom je avantura za adrenaliste.

Adresa: Rudopolje, Vrhovine

Sportsko penjanje

U SRC Bijeli Vrh na samom odredištu Zipline-a postavili smo za Vas umjetnu stijenu za sportsko penjanje. Umjetna stijena za penjanje prilagođena je djeci od 5 godina i “ozbiljnim” penjačima, tako da svatko može naći nešto za sebe.

Sve što trebate je ugodna sportska odjeća i obuća, dobra volja i spremni ste. Svu potrebnu opremu za sigurno penjanje osiguravamo mi, a naše profesionalno osoblje će Vam biti na usluzi čitavo vrijeme i paziti na vašu sigurnost. Stijena je visoka 8 metara i ukupne površine 54 m² s tri zasebne linije za penjanje.

Adresa: Rudopolje, Vrhovine

Bicikliranje

U sklopu SRC Bijeli Vrh možete iznajmiti bicikl i istraživati oko 150 km označenih staza po prekrasnim poljima netaknute prirode Like i kroz gustu šumu Male Kapele.
Bilo da riječ o laganoj obiteljskoj vožnji ili pravom biciklističkom natjecanju, netaknuta priroda Like idealna je lokacija za bicikliranje.

Bicikliranje je jedan od najučinkovitijih oblika rekreacije jer su aktivirane sve mišićne skupine, a samo pola sata vožnje na biciklu dnevno može značajno smanjiti rizik od obolijevanja srca i brzo vratiti do 20% vaše energije.

Biciklistička staza 1 – Vrhovine
Biciklistička staza 2 – Vrhovine

Adresa: Rudopolje, Vrhovine

Disc golf

Disc Golf je relativno novi sport koji objedinjuje dva poznata sporta, golf i disk – frizbi. Za igru se koristi leteći disk – frizbi kojeg treba u što manje poteza ubaciti u posebno izrađene koševe. Za Disc Golf vam nije potrebna posebna oprema, a igrati se možete sami, u paru ili najzabavnije, kao cijela ekipa. Disc Golf je namijenjen svima, rekreativcima i profesionalcima.

U SRC Bijeli Vrh u prekrasnom prirodnom okruženju na površini od 2.000 metara postavili smo za vas 18 koševa. Razmak između koševa je od 80 do 150 metara, a prilaziti zonama možete šećući se, trčeći ili vozeći se na biciklu. Odluku prepuštamo vama.

Adresa: Rudopolje, Vrhovine

Nacionalni park Plitivčka jezera

Nacionalni park Plitvička jezera najveći je i najposjećenijih hrvatski nacionalni park. Sastoji se od 16 jezera, podijeljenih na gornja (njih 12) s kojih se voda preko pjenušavih kasakada i slapova prelijeva u donja jezera (4).

Prekrasni prizori šume, kao i tirkizne boje plitvičkih voda, gdje se nalazi puno vrsta ribe oduševiti će i najzahtjevnijeg posjetitelja koji se nađe u posjeti ovom prirodnom dragulju.

Također, u blizini NP Plitvička jezera nalaze se Baraćeve špilje koje se odlikuju iznimnim bogatstvom špiljske faune.

Vrilo Gacke

Rijeka Gacka je treća ponornica na svijetu. Voda Gacke izuzetno je čista i bogata kisikom. Rijeka obiluje potočnom pastrvom pa je iz tog razloga često stajalište za ribiče. Dva su najveća izvora Gacke a to su: Tonković vrilo i Majerevo vrilo.

Izvori imaju oblik jezerca te su vrlo slikoviti. Na izvorima se nalaze brojne stare mlinice od kojih su neke obnovljene i uređene u tradicionalnom smislu.

Adresa: Sinac

Adresa :

TZO-Vrhovine
Senjska 48,
Vrhovine, 53223
OIB : 39290995266

Kontakt :

Email: [email protected]
Phone: +385 (53) 775 010
Fax: +385 (53) 775 601

Skip to content