LIČKA KUHINJA

Lička kuhinja moglo bi se reći da je kuhanje hrane kod kuće ili u svijetu usvojen pojam “home style cooking”. To je hrana koje se može naći na stolu skoro pa svakodnevno, prilikom pripreme se upotrebljavaju sastojci, povrće I začinsko bilje iz vlastitog vrta, a meso je uzgojeno na obiteljskim gospodarstvima.

Većinom recepti potječu iz obiteljske, tradicionalne kuhinje, te su to autohtoni izvorni recepti određenog kraja.

Kuhar, bio on u restoranu ili u svom obiteljskom gospodarstvu spremanjem jela na najbolji način zaslužan je za zadovoljan osmijeh svog gosta.

Neka od jela koja su tradicionalna a koja će se često naći na stolu svakog domaćina su lički pršut, sir škripavac, uštipci, te krumpir koji je pečen u ljusci ili po ličkom nazivu police. Za ručak ili večeru najbolji specijaliteti su janjetina ili prasetina sa zapečenim ličkim krumpirom ili sezonskim povrćem. A sve to preporučava se upotpuniti sa čašicom rakije od šljive. Također često na stolu je servirana pečena pastrva iz ribogojilišta koje se nalazi u neposrednoj blizini.

Da se ne dulji, svakako svakome je preporučen dolazak u prekrasnu prirodu sa još boljom gastronomskom ponudom, kako bi se uvjerili o kakvom spoju okusa I mirisa se govori.

Visibaba Restaurant

Restoran „Visibaba“ nalazi se u Općini Vrhovine, mjesto Donji Babin Potok na putu prema Plitvičkim jezerima.Restoran nudi tradicionalnu hranu, kao i vrhunsku uslugu. Restoran je poseban iz razloga što nudi predivan pogled na spoj zelenila i plavila.

Adresa: Donji Babin Potok bb, 53223 Donji Babin Potok
Telephone: (053) 767 102

Fast food Monajo

Fast food Monajo nalazi se u centru Vrhovina smješten u drvenoj kućici, iz koje se širi miris brze hrane, koju kao što znamo vole sve generacije. U ponudi fast food je brza hrana, a trenutno se mogu isprobati čevapi, hamburger, čizburger te lovački hambuger koji je zanimljiv zbog prisustva gljiva.
Također u skorijoj budućnosti nadamo se proširenju ponude na zadovoljstvo starijih i mlađih.

Adresa:  : Senjska 38 , Vrhovine

Vrata Plitvica

Restoran Vrata Plitvica vodi se principom da je ukusna i visoko kvalitetna hrana jedna od najbitnijih stvari za nezaboravan odmor. Zato posebnu pozornost pridodaju tome da gostu osiguramo najbolju gastronomsku ponudu. Menu nudi domaća tradicionalna jela iz Like i neodoljive deserte. Restoran Vrata Plitvica je mjesto gdje gosti mogu uživati u jutrarnjoj javi ili ostati do dugo u noć. 

Adresa:  :  Donji Babin Potok 107B, 53223 Vrhovine
URL : https://plitvice-resort.com/hr/

Adresa :

TZO-Vrhovine
Senjska 48,
Vrhovine, 53223
OIB : 39290995266

Kontakt :

Email: [email protected]
Phone: +385 (53) 775 010
Fax: +385 (53) 775 601

Skip to content